3/2 “Behind the redwood curtain” + speedcampaigning

eeuwige-moes‘Behind the Redwood Curtain’ maakt een meeslepende tocht doorheen het duistere en wonderlijke Redwood Forest. Zeven verschillende woudbewoners – houthakkers, wetenschappers, activisten en Native Americans – tonen ons hun leven in de wildernis. Een leven zonder Walmarts of Starbucks, maar in small towns en met big trees. De immense en oeroude Redwoods isoleren de streek, maar de buitensporige houtindustrie brengt de unieke biotoop in gevaar. Met een eigenzinnige blik toont Liesbeth De Ceulaer de uiteenlopende overtuigingen, dromen en angsten van de verschillende woudbewoners in een fascinerend verhaal over de relatie tussen de mens en zijn natuurlijke omgeving.

Liesbeth De Ceulaer / België / 2012 / 70 min

Na de documentaire lanceren we speedcampaigning. Recht naar de essentie: wat willen we veranderen en hoe gaan we dat doen. We splitsen ons op in groepen: Oosterweel, groen in de stad, zonevreemde bossen, schaliegas in Limburg,… Wie alleen hiervoor wil komen is welkom na de film (rond 21h00) http://www.groenoord.be.

Inkom: vrije bijdrage

Dit is de vijfde avond in de reeks Maandelijks op Maandag, een reeks van negen maatschappelijk bewogen filmavonden, elke eerste maandag van de maand in Klappei. Volledig overzicht: http://www.klappei.be/programma.php?cat=270&id

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s